Maatschappij

Fiets elfstedentocht: Voor Matchis door Amgen

Samen donoren werven

Ieder jaar in september, tijdens bloedkankermaand, organiseren de medewerkers van Amgen een activiteit met als doel de herkenbaarheid van Stichting Matchis te vergroten en om donoren te werven.

In september 2018 was Matchis bij ons op kantoor uitgenodigd, zodat alle Amgen medewerkers kennis konden maken met de stichting en zich konden aanmelden als donor. In 2019 stonden wij samen met Matchis op drie verschillende locaties van de Avans Hogeschool in Breda om zoveel mogelijk jonge stamceldonoren te werven en uitleg te geven over Matchis. In 2020, in verband met de coronapandemie, hebben we een digitale campagne gevoerd voor Matchis via LinkedIn.

In 2021 hebben fietsen verschillende Amgen medewerkers de “Fietselfstedentocht” gefietst om geld in te zamelen voor Matchis en donoren te werven in Bolsward, de start én finish van deze tocht. Bekijk hieronder de after-movie: