Maatschappij

Samen Sterk tegen Bloedkanker: Amgen fietst Elfstedentocht voor Matchis

Samen Sterk tegen Bloedkanker: Amgen fietst Elfstedentocht voor Matchis

In september wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor bloedkanker, een complexe ziekte die duizenden Nederlanders jaarlijks treft. De zoektocht naar een geschikte stamceldonor is vaak een uitdaging vanwege de kleine kans op een match. Op 8 september heeft Amgen de Fietselfstedentocht gereden voor Matchis, het centrum voor stamceldonoren. Tijdens deze tocht langs de Friese Elfsteden fietsten onze sportieve collega’s een afstand van maar liefst 100 of 235 kilometer om aandacht te vragen voor bloedkanker, nieuwe donoren te werven en geld in te zamelen voor de registratie van nieuwe donoren.

Amgen hecht groot belang aan stamceldonatie en ging daarom met 26 Amgen-fietsers de uitdaging aan. Dankzij hun inzet en onze fantastische sponsoren kunnen de registratiekosten van ongeveer 660 nieuwe donoren nu worden gedekt.

Heb je dit evenement gemist maar wil je Matchis steunen of zelf stamceldonor worden? Kijk dan op de www.matchis.nl website.

Bekijk hieronder de aftermovie: