Wilt u deze Externe Website bezoeken en Amgen.nl verlaten?

U verlaat nu de website van Amgen Nederland. Amgen Nederland draagt geen verantwoordelijkheid voor, en oefent geen controle uit, over de organisaties, meningen or juistheid van de informatie van deze server of website.

Inspiratie voor de wetenschappers van morgen

Al bijna dertig jaar bevordert de Amgen Foundation onderwijs over wetenschap. Met innovatieve onderwijsprogramma’s inspireert deze stichting de volgende generatie wetenschappers en investeert daarmee in het verbeteren van de samenleving. Tot op heden heeft de Foundation meer dan 250 miljoen dollar geschonken aan lokale, regionale en internationale non-profitorganisaties die de samenleving op een vernieuwende manier een stapje verder brengen. De Amgen Foundation ondersteunt initiatieven als Amgen Scholars, Amgen Biotech Experience, Amgen Teach en LabXchange.

Amgen Biotech Experience voor jongeren: Inspirerende kennismaking met de wetenschap

De Amgen Biotech Experience (ABE) is een innovatief wetenschapsonderwijsprogramma dat middelbare scholieren een eerste inkijk geeft in de boeiende wereld van de wetenschap. Het beoogt leerlingen enthousiast te maken voor biotechnologie. Amgen’s onderwijsprogramma is in twintig landen over de hele wereld beschikbaar is.

In Nederland is Amgen Biotech Experience in 2017 een samenwerkingsverband aangegaan met de Reizende DNA-Labs. Zij ondersteunt hen met laboratoriumuitrusting en onderwijsmaterialen. Mede hierdoor kunnen verschillende practicumlessen voor middelbare scholieren gegeven worden met aansprekende thema’s zoals het opsporen van een dader van een misdrijf door middel van het isoleren van DNA-sporen en het opstellen van een DNA-profiel. Of het ontdekken van de beste behandeling voor een borstkankerpatiënt middels DNA-onderzoek.

Wat vinden docenten en leerlingen van DNA-labs? Bekijk het hier:

Lees meer over

Amgen ESG rapporticon

Al meer dan 40 jaar zetten wij ons wereldwijd in voor de mens, maatschappij en planeet. Lees hier het Amgen ESG rapport.

Goede Doelenicon

Onze medewerkers zitten zich graag in voor onze samenleving. Lees hier meer over de goede doelen die wij ondersteunen.

Amgen Foundationicon

De Amgen Foundation inspireert de volgende generatie innovators. Lees hier meer over de Amgen Foundation en hun bijdrage aan het opleiden van de wetenschappers van morgen.

Diversity, Inclusion & Belongingicon

Diversiteit is belangrijk voor Amgen en wij geloven dat onze verschillen leiden tot betere wetenschap. Lees meer over Amgen's inzet voor diversitity, inclusion & belonging

Duurzaamheidicon

Amgen spant zich in om, samen met haar partners en leveranciers, de geneesmiddelensector verder te verduurzamen. Bekijk hier hoe.

Code VIGicon

De gedragscode van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen maakt helder vanuit welke principes de innovatieve geneesmiddelensector werkt en waar de sector voor staat. Ook Amgen heeft deze Code ondertekend.

Onze waardenicon

In alle aspecten van werken bij en met Amgen komen onze waarden terug. Zij helpen ons om onszelf verantwoordelijk te houden voor de hoge normen in onze activiteiten en werkvloercultuur

Vitaliteit @ Amgenicon

We ondersteunen Amgen-medewerkers om, zowel op het werk als thuis, met hun vitaliteit aan de slag te gaan. Hoe? Lees dan verder.