Wilt u deze Externe Website bezoeken en Amgen.nl verlaten?

U verlaat nu de website van Amgen Nederland. Amgen Nederland draagt geen verantwoordelijkheid voor, en oefent geen controle uit, over de organisaties, meningen or juistheid van de informatie van deze server of website.

Werken aan een betere planeet

Amgen spant zich in om, samen met onze partners en leveranciers, de geneesmiddelensector verder te verduurzamen. Wij kijken daarbij niet alleen naar alle fasen van de levenscyclus van een geneesmiddel, maar ook naar de verduurzaming van de gehele gezondheidszorg. Daarom hebben wij de ‘Green Deal 3.0’ ondertekend die als doel heeft om de verduurzaming van de zorgsector te versnellen.

Wij verminderen onze impact op het milieu door verschillende activiteiten in Nederland, maar ook wereldwijd. Onze 2027 doelstellingen zijn ambitieus: we willen uiterlijk 2027 CO2 neutraal zijn, 40% minder water te verbruiken en 75% minder afval te produceren ten opzichte van 2019.

Bij Amgen Breda hebben we de afgelopen jaren verschillende projecten uitgevoerd die aansluiten bij de Amgen 2027 ambitie . De infographic en voorbeelden hieronder tonen enkele van onze successen, die we graag delen. We verwachten dat deze lijst met duurzaamheidssuccessen de komende jaren flink groeit!

Wij verminderen onze impact op het milieu door verschillende activiteiten in Nederland, maar ook wereldwijd. Amgen werkt samen met academische en industriële leiders om kennis te verzamelen en ‘best practices’ te delen om het onderzoek, de ontwikkeling en de productie van onze geneesmiddelen duurzamer te maken.

Lees meer over

Amgen ESG rapporticon

Al meer dan 40 jaar zetten wij ons wereldwijd in voor de mens, maatschappij en planeet. Lees hier het Amgen ESG rapport.

Goede Doelenicon

Onze medewerkers zitten zich graag in voor onze samenleving. Lees hier meer over de goede doelen die wij ondersteunen.

Amgen Foundationicon

De Amgen Foundation inspireert de volgende generatie innovators. Lees hier meer over de Amgen Foundation en hun bijdrage aan het opleiden van de wetenschappers van morgen.

Diversity, Inclusion & Belongingicon

Diversiteit is belangrijk voor Amgen en wij geloven dat onze verschillen leiden tot betere wetenschap. Lees meer over Amgen's inzet voor diversitity, inclusion & belonging

Duurzaamheidicon

Amgen spant zich in om, samen met haar partners en leveranciers, de geneesmiddelensector verder te verduurzamen. Bekijk hier hoe.

Code VIGicon

De gedragscode van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen maakt helder vanuit welke principes de innovatieve geneesmiddelensector werkt en waar de sector voor staat. Ook Amgen heeft deze Code ondertekend.

Onze waardenicon

In alle aspecten van werken bij en met Amgen komen onze waarden terug. Zij helpen ons om onszelf verantwoordelijk te houden voor de hoge normen in onze activiteiten en werkvloercultuur

Vitaliteit @ Amgenicon

We ondersteunen Amgen-medewerkers om, zowel op het werk als thuis, met hun vitaliteit aan de slag te gaan. Hoe? Lees dan verder.