Wilt u deze Externe Website bezoeken en Amgen.nl verlaten?

U verlaat nu de website van Amgen Nederland. Amgen Nederland draagt geen verantwoordelijkheid voor, en oefent geen controle uit, over de organisaties, meningen or juistheid van de informatie van deze server of website.

Bevorderen van de wetenschap

Naast onze investeringen in onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen, dragen wij onze kennis over op conferenties en investeren wij in onderwijs voor de wetenschappers van morgen.

Wetenschappelijke conferenties

Door onze deelname aan conferenties willen wij onze onderzoek data delen met de wetenschappelijke gemeenschap en discussie op gang brengen over het belang van deze data voor patiënten. In 2023 heeft Amgen Nederland 112 conferenties ondersteund.

Wetenschappers van morgen

De Amgen Foundation investeert al bijna dertig jaar in de bevordering van onderwijs in biotechnologie. Ook in Nederland is de Amgen Foundation actief middels de Amgen Biotech Experience. Zij werken samen met de Reizende DNA-labs en ondersteunen zo middelbare scholen met laboratoriumuitrusting en onderwijsmaterialen waardoor zij lessen kunnen geven over DNA-onderzoek.

In totaal zijn er acht Reizende DNA-labs ontwikkeld, waarvan de Amgen Biotech Experience er zeven ondersteunt. Naast de reguliere practica, hebben de Reizende DNA-labs & ABE Nederland de Leskist ‘Proef je PTC?’ ontwikkelt, waarmee docenten zelf het practicum in de klas kunnen uitvoeren met de bijgeleverde apparatuur, reagentia en lesmateriaal. In 2023 hebben zij in totaal 9.044 leerlingen bereikt.

Wat vinden docenten en leerlingen van DNA-labs? Bekijk het hier:


Daarnaast heeft Amgen Foundation programma’s zoals Amgen Teach beschikbaar voor wetenschapsleerkrachten (STEM) om hen bij te scholen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van biotechnologie en onderzoek en hen te inspireren met nieuwe onderwijsstrategieën in hun eigen klaslokalen.

Relevantie:
Amgen Foundation
Reizende DNA-labs

Lees meer over

Amgen in Nederlandicon

Dagelijks werken ongeveer 680 mensen in Nederland aan de distributie, marketing en verkoop van onze kwalitatief hoogwaardige geneesmiddelen en aan klinisch onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen

Missie & Waardenicon

In alles wat we doen, streven we onze missie na: patiënten helpen. In elke stap die we zetten, laten we ons leiden door onze kernwaarden.

Visie Amgen Nederlandicon

Wij willen ons inzetten en samen met onze partners binnen en buiten de gezondheidszorg werken aan een betere toekomst. Bekijk hier hoe.

Transparantieicon

Wij zijn transparant en open over onze samenwerkingen met derden en R&D kosten.

Geschiedenis van Amgenicon

Al meer dan 40 jaar werken wij aan wetenschappelijke ontdekkingen en innovaties.

Ziektebeeldenicon

De aandachtsgebieden waar Amgen haar aandacht op richt.

Contacticon

Vragen? Wij helpen u graag verder via onze Contact-pagina.