Waarom een landelijke zorgdata infrastructuur nodig is voor Passende Zorg

Zorg voor patiënten staat bij ons op nummer 1. Net als veel zorgverleners willen ook wij de juiste zorg op de juiste plek realiseren en zoveel mogelijk onnodige zorg voorkomen. Slimmere analyses kunnen ons helpen om passende zorg te leveren. Daar hebben we wel data voor nodig: data over welke zorg een patiënt heeft ontvangen en tot welke uitkomsten en gezondheid dit leidt.

De data zijn momenteel wel aanwezig, maar opgeslagen in verschillende databases. Door het ontbreken van koppelingen tussen de systemen, laten we kansen liggen om de zorg kwalitatief te verbeteren en efficiënter in te richten. Daarnaast is data-uitwisseling de sleutel tot hoogwaardig medisch-wetenschappelijk onderzoek, innovatie en de optimale inzet van geneesmiddelen.

Amgen is voorstander van een landelijke en privacy vriendelijke data-infrastructuur en denken graag mee hoe we zo’n infrastructuur kunnen opzetten. Neem contact met ons op als u meer wilt weten hoe wij kunnen helpen.Meer info:
Lees ook hier het blog van Joep Rijnierse, medisch directeur bij Amgen Nederland, over hoe we de grootste obstakels om data te delen kunnen wegnemen.
Of download hier ons whitepaper.