Wilt u deze Externe Website bezoeken en Amgen.nl verlaten?

U verlaat nu de website van Amgen Nederland. Amgen Nederland draagt geen verantwoordelijkheid voor, en oefent geen controle uit, over de organisaties, meningen or juistheid van de informatie van deze server of website.

Amgen en Orikami gaan de zorg voor longkankerpatiënten personaliseren

Breda/Nijmegen, 8 mei 2023 – Biofarmaceutisch bedrijf Amgen en Medtech organisatie Orikami zijn de uitdaging aangegaan om de zorg voor longkankerpatiënten te personaliseren. In een 3-jarig programma gaan Orikami en Amgen een digitale biomarker tool voor artsen ontwikkelen waarmee ze de kwetsbaarheid en veerkracht van een patiënt op afstand kunnen monitoren. Dit zal artsen ondersteunen bij het nemen van betere behandelbeslissingen en het verbeteren van de patiëntresultaten. Nu worden oudere longkankerpatiënten vaak over- of onderbehandeld. Dit kan leiden tot een disbalans tussen de effectiviteit van de behandeling en de kwaliteit van leven. De nieuwe digitale biomarker tool kan dit probleem aanpakken.

Een team van datascientists en softwareontwikkelaars van Orikami onderzoekt samen met partners, patiënten, zorgprofessionals en onderzoekers of en hoe digitale monitoring van kwetsbaarheid en veerkracht op afstand kan worden toegepast in het zorgpad longkanker. Het programma startte met een onderzoeksfase met onder andere een literatuurstudie en interviews met diverse stakeholders. Op basis van deze bemoedigende eerste inzichten is Orikami gestart met het bouwen en testen van een proof-of-concept voor een remote monitoring applicatie op de mobiele telefoon waarin verschillende testen de kwetsbaarheid en veerkracht van patiënten gaan bepalen.

"Amgen ondersteunt de ontwikkeling van een digitale biomarker gericht op kwetsbaarheid en veerkracht bij longkankerpatiënten, door het gebruik van op mobiele telefoons gebaseerde digitale tests. We vertrouwen erop dat de gegevens zorgprofessionals en patiënten in staat zullen stellen betere behandelkeuzes te maken op basis van het welzijn van de patiënt. Dit zal uiteindelijk bijdragen aan betere uitkomsten voor patiënten.” aldus Carolina Correa, algemeen directeur van Amgen Nederland.

Bram den Teuling, oprichter van Orikami merkt op: “Wat we hebben geleerd door uitgebreid met patiënten en artsen te praten, is dat kwaliteit van leven en herstel na behandeling steeds relevanter wordt bij longkanker. Er is momenteel echter geen consensus over hoe routinematig het herstelpotentieel van de patiënt kan worden gemeten en voorspeld, wat leidt tot suboptimale behandelingskeuzes. We hopen dat onze oplossing hier een positieve bijdrage aan kan leveren.”

Over Amgen in Nederland
Amgen zet zich in op het ontdekken, ontwikkelen, produceren en leveren van innovatieve therapieën voor de mens. Daarnaast werken we samen met onze partners en adviseren en leveren diensten die bijdragen aan een beter zorgsysteem met meer waarde voor patiënten.

Amgen BV is sinds 1997 gevestigd in Breda en is gehuisvest in hetzelfde complex als Amgen Europe BV, het logistieke centrum voor Europa en vele andere landen. Kijk voor meer informatie op: www.amgen.nl

Over Orikami
Orikami is een Nederlandse MedTech-organisatie die gespecialiseerd is in het meten en monitoren van specifieke ziekte-indicatoren door gebruik te maken van de praktische toepassing van data science: Digital Biomarkers.

Hiervoor ontwikkelde Orikami het Orikami Digitale Biomarker Platform dat patiënten in staat stelt medisch gevalideerde informatie over zijn of haar ziektebeeld in de thuissituatie te verzamelen en zo artsen te ondersteunen bij het nemen van betere behandelbeslissingen. Met een team van twintig datawetenschappers en onderzoekers heeft Orikami een missie om tegen 2030, 100 miljoen levens te verbeteren door toegang te bieden tot gepersonaliseerde gezondheidszorg. Meer informatie: www.orikami.ai

Media contact:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Amgen Nederland BV
José Roseboom, Communicatie Manager, tel: 06 15 47 15 88, jose.roseboom@amgen.com

Orikami
Hugo Huijs, Data Science Consultant, tel: 06 23 92 86 78, hugo@orikami.nl