Wilt u deze Externe Website bezoeken en Amgen.nl verlaten?

U verlaat nu de website van Amgen Nederland. Amgen Nederland draagt geen verantwoordelijkheid voor, en oefent geen controle uit, over de organisaties, meningen or juistheid van de informatie van deze server of website.

Amgen medewerkers fietsen Elfstedentocht en zamelen geld in voor stamceldonatie

Breda, 14 september 2022 – Vorige week overhandigde Amgen een cheque van € 14.000,- aan Stichting Matchis. Deze stichting zorgt ervoor dat patiënten met een vorm van bloedkanker, die een stamceltransplantatie moeten ondergaan, zo snel mogelijk de best passende niet-verwante donor krijgen. Het bedrag werd bij elkaar gefietst door 17 Amgen medewerkers, die de “Fietselfstedentocht” reden. Een aantal Amgen collega's stond op het Marktplein in Bolsward, de start- en finishplaats van deze tocht, om het gesprek aan te gaan over stamceldonatie. Amgen organiseert elk jaar, tijdens de bloedkankermaand in september, speciale acties om Matchis te steunen.

Janine van Iterson, Fondsenwerver bij Stichting Matchis, reageert verheugd: “Het is bijzonder hoe Amgen zich ook dit jaar weer heeft ingezet voor patiënten met ernstige bloedziekten. Het is niet niks om langs alle elf steden te fietsen en we willen de Amgen medewerkers dan ook bedanken dat zij deze sportieve uitdaging zijn aangegaan voor Matchis.”

“Deze actie is een voorbeeld van doorzettingsvermogen en saamhorigheid als één Amgen team en sluit helemaal aan bij onze missie: serving patients. We zijn trots op de inzet van onze medewerkers voor Matchis en de patiënten die zij helpen’’, aldus Jan Bouman, Executive Director Site Operations bij Amgen.

Over Stichting Matchis
Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Een stamceltransplantatie is voor patiënten noodzakelijk om te kunnen overleven. Als er geen geschikte donor gevonden wordt, is de kans groot dat ze overlijden. De stamceldonorbank van Stichting Matchis biedt uitkomst wanneer er geen geschikte donor binnen de familie kan worden gevonden (dit is bij ongeveer 70% van de patiënten het geval). De kans op het vinden van een geschikte donor is enorm klein en daarom is het zaak dat zoveel mogelijk niet-verwante donoren zich laten registreren. Kijk voor meer informatie op www.matchis.nl