Wilt u deze Externe Website bezoeken en Amgen.nl verlaten?

U verlaat nu de website van Amgen Nederland. Amgen Nederland draagt geen verantwoordelijkheid voor, en oefent geen controle uit, over de organisaties, meningen or juistheid van de informatie van deze server of website.

Amgen organiseert symposium over waardegedreven zorg

Waardegedreven zorg; het nieuwe ‘buzz-woord’ in de zorg?

Het concept van waardegedreven zorg komt steeds vaker terug in strategische beleidsplannen van beroepsgroepen en ziekenhuizen. Maar hoe kunt u een praktische invulling geven aan het concept in de klinische praktijk in uw ziekenhuis? Door middel van praktijkvoorbeelden uit de Nederlandse praktijk hebben wij als doel u te inspireren en handvatten te bieden voor het initiëren van waardegedreven zorgprojecten.

Amgen organiseert een online scholing die inzichten moeten geven in implementatie proces van waardegedreven zorgprojecten. De scholing is opgedeeld in twee gedeelten.

Webinar 1, 29 april 2021, zal ingaan op de theorie van waardegedreven zorg en het belang van verandermanagement.

Webinar 2, 11 mei 2021, zal inzicht geven in de praktijk vanuit twee praktijkvoorbeelden, gepresenteerd door ervaringsdeskundigen uit de Nederlandse praktijk.

Genodigden Genodigden zijn bestuurders, managers, ziekenhuisapothekers, medisch specialisten, verpleegkundigspecialisten, en overige betrokkenen bij de implementatie van waardegedreven zorgprojecten.

Programma
In verband met de Covid-19 pandemie zal de workshop plaatsvinden als Webinar, verdeeld over twee avonden:

 • 29 april 2021
  Spreker dhr V. Wiersma, Value-based Healthcare Manager Amgen
  • 19.30   Welkom
  • 19.35   Inleiding in VBHC en het belang van verandermanagement
  • 21.00   Einde

 • 11 mei 2021
  Inspirerende verhalen uit de praktijk met extra aandacht op het proces van implementeren.
  • 19.30   Welkom
  • 19.35   ‘Van losse ingrediënten naar een recept’
   Spreker drs J.F.H. Eijsink, ziekenhuisapotheker, Isala Zwolle

   Als ziekenhuisapotheker is Job Eijsink betrokken bij meerdere waardegedreven zorg projecten in het Isala ziekenhuis waaronder projecten in het zorgpad van multipel myeloom en reumatoïde artritis. Hij zal vertellen over de verschillende succesfactoren in het veranderproces.
  • 20.25   Implementatie van een uitkomstenset; welke uitdagingen kom je tegen?
   Spreker Dr. E.M. Winter, Internist – Endocrinoloog, Leids Universitair Medisch Centrum

   Liesbeth Winter heeft ervaring met de implementatie van een uitkomstenset voor het zorgpad van osteoporose. Vanuit haar ervaring kan zij goed aangeven wat de uitdagingen zijn van het implementatie proces.
  • 21.15u   Reflectie
  • 21.30u   Einde


  Leerdoelen
  1.De theorie van waardegedreven zorg. 2.Het belang van verandermanagement voor een succesvolle transitie richting een waardegedreven organisatie. 3.Handvatten voor een implementatie van waardegedreven zorgprojecten door inspirerende verhalen uit de praktijk.

  Amgen
  Amgen is een toonaangevend biotechnologisch bedrijf op het gebied van geneesmiddelen. Wij zijn ervan overtuigd dat we stapsgewijs naar een model moeten verschuiven, waarbij behandelingen, initiatieven en samenwerkingen worden betaald naar het resultaat en de waarde voor de patiënt. Waar de principes van Value Based Health Care oftewel waardegedreven zorg centraal staan. Hierbij moet niet alleen gekeken worden naar klinische resultaten, maar ook naar de kwaliteit van leven van de patiënt. Uitkomsten die wij met onze behandelingen willen verbeteren. Dit is niet alleen nodig om bij te dragen aan de toegang tot en duurzame verbetering van de zorg, maar bovenal om patiënten te helpen keuzes te maken waar en hoe zij het beste behandeld kunnen worden.

  Accreditatie
  Accreditatie wordt aangevraagd, meer informatie volgt na aanmelding. Aanmelden kunt u door een email te sturen aan Jan Wolfard: jwolfard@amgen.com

  Vanwege het interactieve karakter van de sessies zijn er maximaal 20 deelnemers mogelijk. Aanvullende informatie volgt na aanmelding.