Maatschappij

Rapport over onze vooruitgang op het gebied van Environmental, Social & Governance

Het 2021 Environmental, Social & Governance (ESG) rapport van Amgen geeft een uitgebreid overzicht van de vele manieren waarop het bedrijf zijn steentje bijdraagt aan een betere, gezondere wereld. Het volgt ons in vier categorieën:

  • Beter voor de mens: Wij richten ons op het wegnemen van barrières die billijke toegang tot gezondheidszorg beperken, zodat mensen hun gezondste leven kunnen leiden. In 2021 verstrekte de Amgen Safety Net Foundation bijvoorbeeld $2,2 miljard van de geneesmiddelen van het bedrijf, zonder kosten, aan onverzekerde of onderverzekerde patiënten in de V.S.
  • Beter voor de samenleving: Wij werken aan een rechtvaardigere samenleving voor onze werknemers en de mensen die wij helpen. In 2021 bereikten gratis wetenschappelijke onderwijsprogramma's, gefinancierd door de Amgen Foundation, meer dan 27 miljoen studenten en docenten wereldwijd, waardoor de volgende generatie van vernieuwers wordt geïnspireerd en meer gelijkheid ontstaat.
  • Beter voor het milieu: Wij geven voorrang aan duurzaamheid en streven ernaar onze impact op het milieu tot een minimum te beperken om de natuurlijke hulpbronnen voor toekomstige generaties te behouden. Amgen heeft vorig jaar verdere vooruitgang geboekt in de richting van zijn doel om CO2 te worden in 2027.
  • Beter voor Amgen: Wij houden onszelf aan hoge normen in onze activiteiten - wij werken eraan om ervoor te zorgen dat onze acties en cultuur de Amgen-waarden weerspiegelen. In 2021 voegde Amgen een ESG-doelstelling toe aan de doelstellingen van het bedrijf voor onze jaarlijkse incentiveplannen en ook heeft Amgen opnieuw een ESG-doelstelling opgenomen voor 2022.
  • Lees het volledige verslag hier.