Maatschappij

Aankondiging: Werksessie Value Agenda NL 2022

Gezamenlijk een stap zetten naar het betalen voor uitkomsten van zorg

In de ochtend van 11 mei vindt de 5e editie van de werksessie van de Value Agenda NL plaats. Met 25 beslissers in de zorg gaan we verder om praktische handvatten te ontwerpen om bekostiging meer waardegedreven te maken.

Amgen is vanaf het eerste uur partner van de Value Agenda van Nederland. Met de Value Agenda van Nederland is er platform gecreëerd om actiegericht het optimale klimaat te ontwikkelen voor waardegedreven zorg. Hiermee hopen wij dat initiatieven zich verder en sneller kunnen ontplooien en dat de patiënt steeds meer centraal komt te staan in de zorg.

Elk jaar komen er ongeveer 25 beslissers in de zorg bijeen om enerzijds geïnspireerd te worden door voorbeelden uit de praktijk, maar ook om samen de volgende stappen te bepalen. De kern van de sessies van de afgelopen jaren is het verkennen van de mogelijkheden om de stap te zetten van betalen voor zorgactiviteiten naar betalen voor uitkomsten van zorg. De sessie van 2022 staat bijvoorbeeld in het teken van de rol van contractering en landelijk beleid om in de zorg betalen op basis van toegevoegde waarde voor de patiënt mogelijk te maken.

Geïnteresseerd in het rapport van de Value Agenda? Download deze dan hier.