Jaarprijs Zorg 2019 voor LUMC, Matchis & Amgen

Samen maken we meer donaties mogelijk

In samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum en Matchis, het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren, maakt Amgen het sinds 219 mogelijk voor stamceldonoren hun voorbereidende behandeling thuis te ontvangen. Daardoor zijn er meer donatie-mogelijkheden door de week ontstaan waardoor meer patiënten kunnen worden voorzien van gedoneerde stamcellen.

Jaarlijks kent de verpleegkundige adviesraad (VAR) van het LUMC de Jaarprijs zorg uit aan diverse verpleegkundige doelgroepen die verbeterprojecten binnen hun afdeling hebben uitgevoerd. In 2019 is deze uitgereikt aan het team van de hemaferese unit, centrum voor stamceltherapie voor hun inspanningen rondom het AmgenCare donorprogram.

Relevante links:
Mosadex groep
Stichting Matchis