Wilt u deze Externe Website bezoeken en Amgen.nl verlaten?

U verlaat nu de website van Amgen Nederland. Amgen Nederland draagt geen verantwoordelijkheid voor, en oefent geen controle uit, over de organisaties, meningen or juistheid van de informatie van deze server of website.

Klinische studies in Nederland

Onze onderzoekers zijn continu op zoek naar geneesmiddelen die een oplossing kunnen bieden voor ernstig zieke patiënten. Voor de ontwikkeling van deze innovatieve geneesmiddelen zijn klinische studies essentieel. In 2022 vonden er in Nederland 30 Amgen studies plaats in 142 verschillende zorginstellingen. In totaal waren daar 2.101 patiënten bij betrokken, waarvan 1.231 nieuwe patiënten.

Wilt u weten welke studies? Op de website www.clinicaltrials.gov staat meer informatie over de lopende studies van Amgen.

Investeren in klinische studies van anderen

Naast eigen studies, investeert Amgen ook in klinische studies van derden. In 2022 waren dit 11 zogenaamde Investigator Sponsored Studies (ISS), waaronder DRUP, wat staat voor Drug Rediscovery Protocol. Hierbij krijgen uitbehandelde kankerpatiënten, die weinig tot geen vooruitzichten hebben, medicatie toegediend die eigenlijk bedoeld is voor andere soorten kanker. Doorgaans is het te duur om te onderzoeken of deze middelen ook effect hebben bij andere kankersoorten, maar door de samenwerking met ziekenhuizen en o.a. Amgen kan dit nu wel.

Meer informatie over onze ISS studies klik hier


"Wij zijn trots dat wij bijdragen aan onderzoeken naar medicijnen die de patiënten van morgen beter kunnen maken" – Joep Rijnierse, Medical Director

Relevante links:
www.amgen.nl/wetenschap/klinisch-onderzoek-in-nederland/
www.clinicaltrials.gov

Lees meer over

Amgen in Nederlandicon

Dagelijks werken ongeveer 680 mensen in Nederland aan de distributie, marketing en verkoop van onze kwalitatief hoogwaardige geneesmiddelen en aan klinisch onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen

Missie & Waardenicon

In alles wat we doen, streven we onze missie na: patiënten helpen. In elke stap die we zetten, laten we ons leiden door onze kernwaarden.

Visie Amgen Nederlandicon

Wij willen ons inzetten en samen met onze partners binnen en buiten de gezondheidszorg werken aan een betere toekomst. Bekijk hier hoe.

Transparantieicon

Wij zijn transparant en open over onze samenwerkingen met derden en R&D kosten.

Geschiedenis van Amgenicon

Al meer dan 40 jaar werken wij aan wetenschappelijke ontdekkingen en innovaties.

Ziektebeeldenicon

De aandachtsgebieden waar Amgen haar aandacht op richt.

Contacticon

Vragen? Wij helpen u graag verder via onze Contact-pagina.