Wilt u deze Externe Website bezoeken en Amgen.nl verlaten?

U verlaat nu de website van Amgen Nederland. Amgen Nederland draagt geen verantwoordelijkheid voor, en oefent geen controle uit, over de organisaties, meningen or juistheid van de informatie van deze server of website.

Interessante keuze: Communicatie-student én stagiaire bij een geneesmiddelenbedrijf?

Ik loop stage bij Amgen, een biotechnologisch bedrijf dat geneesmiddelen maakt. Een Communicatie-student loopt stage bij een geneesmiddelenbedrijf? Dat klopt. Ik snap dat dit voor velen een aparte combinatie kan zijn. Het is daarom ook logisch dat dit onderwerp veel vragen en vooroordelen oproept. Daarom zal ik jullie uitleggen waarom deze combinatie juist zo interessant is.

Veel mensen denken dat een geneesmiddelenbedrijf en Communicatie een hele andere industrie is. Dat is ook wel zo, maar men moet zich één ding afvragen; bij welk bedrijf zijn er geen issues? Geen enkel bedrijf, toch? Bij elk bedrijf is er communicatie, zowel intern als extern. Je moet met elkaar en externen communiceren om je uiteindelijke doel te bereiken.

De opvatting dat de geneesmiddelenindustrie en het Communicatie-vak zoals ik het geleerd krijg op mijn school twee verschillende werelden zijn klopt deels wel. Op school word ik in niets beperkt; denk ‘out of the box’, niks is te gek en denk niet dat iets niet mogelijk is! Bij een geneesmiddelenbedrijf ben je natuurlijk meer gebonden aan regels en procedures. Zo mag een geneesmiddelenbedrijf geen publieksreclame maken over haar medicijnen, maar wel informatie erover geven. Voor mij overigens heel leuk; ik leer van beide werelden wat en kan mijn kennis vanuit school bij Amgen gebruiken op een andere manier dan ik geleerd heb op school.

De geneesmiddelenindustrie ligt de laatste tijd onder vuur, door de focus op winst en omzetten in plaats van de focus op patiënten. Ik merk bij Amgen dat het belang van de patiënt hier wel centraal staat en het een heel open en warm bedrijf is, dat open staat voor allerlei vragen.

Heb ik dan zoveel verstand van medicijnen? Nee. Ik heb geen voorkennis over Amgen’s medicijnen nodig voor de opdrachten die ik uitvoer. Ik houd mij onder andere bezig met het verduidelijken van productinformatie van Amgen’s medicijnen voor patiënten. Dit is een goede taak voor mij als relatieve buitenstaander. Ik kan met een ‘frisse blik’ productinformatie maken, zodat het voor de patiënten makkelijker te begrijpen is.

Kortom; een mega interessante combinatie, vind ik. Ik hecht veel waarde aan zoveel mogelijk nieuwe dingen leren. Bij Amgen pas ik bepaalde vaardigheden toe die ik vanuit mijn opleiding heb meegenomen en kom ik in aanraking met veel nieuwe opdrachten. Hierdoor leer ik veel.